23 Nisan İlçemizde Coşkuyla içerisinde Kutlandı…

24/04/2015

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yurt genelinde olduğu gibi Boztepe İlçemizde de düzenlenen çeşitli törenlerle coşku içerisinde kutlandı.

Kutlama etkinlikleri çerçevesinde ilk tören Saat.9.00 da Atatürk Anıtı'na İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün çelenk sunması ile başladı. Daha sonra 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Boztepe Kapalı Spor Salonunda Öğrenciler tarafından hazırlanan program ile devam edildi.

Törene Boztepe Kaymakamı Mahmut ŞENER, Belediye Başkanımız Ramazan AYDIN, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Beyhan YILMAZ, Dair Müdürleri siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ile çok sayıda vatandaşlar ve Öğrenciler katıldı.

Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Günün anlam ve önemini belirten bir konuşmayı Mehmetçik İlköğretim Okulu Müdürü M. Ertan BOZDEMİR yaptı. Konuşmasında Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, yarınların güvencesi çocuklara hediye ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın, bu alanda hem dünyada bir ilki oluşturduğunu, hem de geleceğin nesillerine, verdiği önemi ifade ettiğini söylendi.

"Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılış tarihi, vatanın işgalci devletlerin işgalci ordularıyla dolu olduğu ve Anadolu İnsanının eşsiz bağımsızlık mücadelesi verdiği zamanlara denk gelmektedir. Bu tarihlerde bu vatanın evlatları, aziz ecdadımız büyük bir bağımsızlık aşkı taşıyarak eşsiz bir zafer kazanmıştır ve bu şekilde diğer dünya devletlerine örnek olmuştur. İşte, böyle büyük bir zafer; milletimizin ve aziz vatanımızın geleceği olan çocuklara armağan edilmiştir."denildi.

Program Öğrenciler Adına Konuşmanın yapılması, 23 Nisan ile ilgili Öğrenciler tarafından Şiirlerin okunmasının ardından Ali AĞAOGLU Ana Okulu Öğrencilerin hazırladıkları müzikli dans gösterisi beğeniyle izlendi.  İlk Öğretim Okulu Öğrencilerinin hazırladıkları Müzikli Tiyatro gösterisi ve Halk oyunları gösterisi ve Solo Türküler Kutlama programına katılan izleyiciler tarafından çok beğeni topladı ve ayakta alkışlandı.

Etkinlikler 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren Öğrencilere ödül verilmesi ile sona erdi.