Belediye Başkanımız Ramazan AYDIN’dan 1 Mayıs mesajı…

01/05/2015

Belediye Başkanımız Ramazan AYDIN, yayınladığı mesajında “Her alanda sosyal adalet ilkelerine uygunluk için, emeğin hakkı alın teri kurumadan verilmelidir. Bir ülkede; emeğin hakkı aranmaz, verilmez veya hak ettiğince değerlendirilmez ise demokratik düzen, doğru ve yerinde işlemeyecektir. Türkiye'nin kalkınma çabalarının sürdürebilmesi çalışma hayatında barışın ve adaletli gelir dağılımının mutlaka sağlanmasından geçmektedir. 1 Mayıs'ın coşku içerisinde kutlanması ile iş gücünün toplumsal bir değer olarak algılanması emeğe saygıyı  ve verilen değeri ifade etmektedir dedi.

Çalışanların, 1 Mayıs'ı gerçek anlamda bayram olarak kutlamaları emeğin hak ettiği değere kavuşmasından geçer. 1 Mayıs'ı sendikaların, sivil toplum örgütlerinin sağduyulu ve sorumlu yaklaşımları çerçevesinde Türkiye genelinde ve Boztepe de coşkuyla kutlanmasını temenni ediyor, hangi siyasi görüşte olursa olsun herkesin bu kutlamalara katılmalarının gerekliliğine inanıyorum dedi.

Belediye Başkanımız Ramazan AYDIN, Bizler millet olarak; emeği ve alın terini kutsal gören ve bu kutsallık etrafında bütün insanlığa örnek bir dayanışma kültürünü yaşayarak gösteren büyük bir medeniyetin mirasçılarıyız. Bu nedenledir ki; ülkemizde Emek ve Dayanışma Günü olarak kutlanmaya başlanan 1 Mayıs, bizler için ayrı bir yere ve öneme sahiptir.

1 Mayıs’ı anlamlı ve değerli kılan 1 Mayıs’ların birlik, dayanışma ve mücadele günü olmasıdır. Önemli olan da 1 Mayıs’larda verilecek mesajların içeriği ve gücüdür. Emeğin ve Dayanışmanın, Kardeşliğin ve Barışın günü olan 1 Mayıs’ın; gelecek neslin zihninde de aynı güzel anılarla hatırlanması, en büyük temennimizdir. 1 Mayıs’ın, anlamına ve insan onuruna yaraşır şekilde Dostluk, Kardeşlik ve Dayanışma içerisinde bir bayram havasında kutlanacağına olan inancım tamdır.

Bu vesileyle, tüm emekçi kardeşlerimin Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyor; 1 Mayıs’ın İlçemizde, Ülkemizde ve Dünyada anlamına yaraşır bir şekilde dostluk ve dayanışma havası içerisinde geçmesini diliyorum.