28. Ahilik Haftası Kutlamaları ilçemiz de törenlerle kutlandı...

12/05/2015

28.  Ahilik Haftası Kutlamaları ilçemiz de törenlerle kutlandı.

28. Ahilik Haftası Kutlamaları ilçemiz de törenlerle kutlandı. Ev sahipliğini, ilçe Kaymakamlığımız, Belediye Başkanlığımız,  Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığımız yaptığı Ahilik haftası kutlamaları ilçemizde coşkulu bir şekilde kutlandı.

Ahilik felsefesinin,  anlatıldığı törenlere İlçe protokolü, Daire Amirleri ve birçok Öğrenci,  Öğretmen, Basın ve birçok vatandaşımız katıldı.

Kutlama programı yurtdışından gelerek Ahilik kutlamalarına katılan Romanya halk oyunları topluluğunun yapmış oldukları halk oyunları gösterisi programa katılanlar tarafından çok beğeni topladı ve çok alkış aldı. Program Kırşehir Belediyesi halk oyunları topluluğunun yapmış oldukları gösteriler ile devam etti.

Belediye Başkanımız Ramazan AYDIN, Ahilik Felsefesi dürüstlüğün ticaret ilişkilerinde doğruluğun, güvenin, saygının, insanların birbirlerine karşı olan hak ve hukuklarının adaletle işlediği bir sistem olarak, dünya da eşi benzeri olmayan,  toplumsal hiyerarşi içerisin de en kapsamlı ve doğru bir şekilde çarkların işlediği bir düzen olarak başlı başına bir şaheserdir’’ dedi.

Belediye Başkanımız Ramazan AYDIN,   28.Ahilik Haftası nedeniyle düzenlenen ve ilçemizde de bir bölümünün sergilendiği bu hafta bizlere mutluluk vermiştir. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum dedi.

Program Ahilik Haftası Kutlama Proğramı çerçevesinde kutlama programına katılan ilçemiz çocuklarına Türk bayrağı, Şapka, Futbol topu ve birbirinden güzel hediyelerin dağıtılması ve adet gereği yenilen Ahilik pilavı ile kutlama programı son buldu.