19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Coşkuyla kutlandı…

20/05/2015

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı yurt genelinde olduğu gibi Boztepe İlçemizde de 96. yıl dönümü düzenlenen çeşitli törenlerle coşku içerisinde kutlandı.

Kutlama etkinlikleri çerçevesinde ilk tören 14 Mayıs 2015 Perşembe günü Hükümet Konağı Tören alanındaki Atatürk Anıtı'na Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü çelengini Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk konulması, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program. 19 Mayıs 2015 günü Boztepe Lisesi Bahçesinde devam edildi. Törene Boztepe Kaymakamı Mahmut ŞENER, Belediye Başkanımız Ramazan AYDIN, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Beyhan YILMAZ, Dair Müdürleri siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ile çok sayıda vatandaş ve öğrenciler katıldı.

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Boztepe Lisesi Müdürü yaptı. Konuşmasında 19 Mayıs, gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti bizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğumuz olmalıdır dedi.

Kutlama programı Boztepe Lisesi öğrencilerinin hazırladıkları Şiir ve konuşmaların ardından öğrencilerin yöresel halk oyunları gösterileri ile tören devam edildi. Daha sonra Boztepe Lise öğrencileri tarafından Türk Halk Müzigi Konseri katılımcılara güzel bir müzik ziyafetinin verdiler. Tören çeşitli yarışmalarda dereceye giren Öğrencilere ve Sporculara İlçe Kaymakamımız Mahmut ŞENER, Belediye Başkanımız Ramazan AYDIN ve İlçe Jandarma Bölük Komutanı Beyhan YILMAZ ‘ın öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

Program Daha sonra yapılan ikramların ardından son buldu ve kutlama programı sona erdi.