İlçemiz'de Kitap Okuma Yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri verildi...

29/05/2015

Boztepe Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ‘’Boztepe Okuyor’’ kampanyası çerçevesinde düzenlenen kitap okuma yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Dünyada hiçbir dost insana kitaptan daha yakın değildir. Sıkıntınızı unutmak, donuk hayatınıza biraz renk, ışık vermek, daracık dünyamızda bulamadığımız şeyleri yaşamak için tek çaremiz kitaplara sarılmaktır. Diyerek başlayan program başta M. Kemal Atatürk olmak üzere tüm Türk büyüklerinin manevi huzurunda Saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunmasıyla devam edildi.

Programın açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Konuralp USTA yaptı. Konuşmasında kitap okumanın ne kadar önemli olduğunu ve okuyarak çok şeyler kazanılacağını, okumaktan zarar gelmeyeceğini anlatarak Peygamberimiz Hz. Muhammet bir hadisinde ‘’ Okumak; Kadın, Erkek her Müslüman farzdır’’ duyurmuştur diyerek konuşmasını bitiren İlçe Milli Eğitim Müdürünün ardından, Lise, Orta Okul ve Veliler kategorisinde toplam 64 kişi arasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Lise düzeyinde 18 Öğrencinin katıldığı yarışmada İlçe Kaymakamımız Mahmut ŞENER tarafından 1. olan Öğrenci Ğökçe DEDE ye Lettop Bilgisayar, 2. olan Öğrenci Hikmet YILMAZ ‘a Bisiklet ve 3. olan Öğrenci Nuray DURDU ‘ ya da Fotoğraf Makinesi hediye takdim edildi.

Orta Okullar Düzeyinde 44 Öğrencinin katıldığı yarışmada Belediye Başkanımız Ramazan AYDIN tarafından 1.olan Turgay SAYLAN’na Lettop Bilgisayar, 2. olan Öğrenci Hatice ERDOĞAN’na Bisiklet, 3 olan Mümtaz KARA ‘ ya Fotoğraf Makinesi hediye takdim edildi.

Veliler düzeyinde iki kişinin katıldığı yarışmada 1.liği Nalân LAFÇI ve 2.liği Dilek PEKER olmuştur. Bu yarış mayada katılan her iki velimize de Yarım Altın hediye edilmiştir. Ayrıca bu yarışmaya katılan diğer tüm Öğrencilerimize katılım belgesi verilmiştir.

‘’Boztepe Okuyor’’ program kampanyasında yarışmaya katılan ve dereceye giren Öğrenciler ile çekilen hatıra fotoğraflar ile sona erdi.