Berat Kandili mesajı...

01/06/2015

Belediye Başkanımız Ramazan AYDIN, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı…

Belediye Başkanımız Ramazan AYDIN, Berat Kandili nedeniyle yayınladığı mesajında ''Bu gece, aynı zamanda Kur’an ayı olarak da kabul edilen rahmet ve mağfiret mevsimi mübarek Ramazan ayına yaklaştığımızı müjdelemektedir dedi.

“Berat Kandili iyilik, bolluk ve bağış anlamlarına gelmektedir. Üç aylar diye bildiğimiz Recep, Şaban ve Ramazan-ı Şerifin ikinci ayı olan Şaban ayının 15 inci gecesi Berat Kandili olur. Bu geceyi sorumluluk duygusuyla en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Berat Kandilinde, yanlışlıklarımızı düzelterek daima iyiye, güzele ve doğruya yönelmek gerekir. Aramızdaki kırgınlık ve dargınlıkları ortadan kaldırmalıyız. Kardeşlik, birlik ve beraberliğin güçlenmesi için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz. Başta anne ve babalarımız olmak üzere büyüklerimizin hal ve hatırlarını sorarak kandillerini tebrik etmeliyiz.

Her yaştan eş, dost, akraba ve komşularımızla kandilleşmeli, muhtaçların yardımlarına koşmalı, yetimlerin başlarını okşamalı, geçmişlerimize dua ederek onların ruhlarını şad etmeliyiz. Gönüllerin müstesna bir coşku yaşadığı bu mübarek gecede, gerek kendi toplumumuz gerekse tüm dünya insanlarını birbirine yaklaştıracak, dünyanın her yerinde barış ve mutluluğun sağlanması yönünde adımların atılmasının gayreti içinde olmalıyız dedi.

Belediye Başkanımız Ramazan AYDIN, Bu duygu ve düşüncelerle başta Boztepeli hemşehrilerimin Berat Kandilini tebrik eder, bu kutlu gecede Yüce Mevla'ya açılan ellerin ve yapılan duaların, bütün İslam âleminin Birlik ve Beraberliğine, İnsanlık âleminin Barış ve Huzuruna vesile olmasını Cenabı Hak’tan niyaz ederim dedi.