KALE AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR…

06/07/2015

Belediye Başkanımız Ramazan AYDIN; Belediyemize bağlı ekipler tarafından park revizyon çalışmaları kapsamında yeşil bitki örtüsünü artırmak amacıyla Kale mesire alanımıza 1000 adet kaliteli ve kale toprağımıza uyumlu 4, 5 yaşlarında ağaç dikimi yapıldığını belirtti.

Belediye Başkanımız Ramazan AYDIN; Kale Mersi alanımızın daha güzel bir görünüme kavuşması, ilçemiz halkının ve dışardan gelen misafirlerimizin hoşça bir zaman geçirebilecek ortam sağlamak ve onların piknik yapabilecekleri bir ortam kavuşturmak için çalıştığımız Kale Mesire alanımıza kaliteli ve inşallah uzun yıllar dayana bilecek çeşitli cinslerde ağaç dikimi yapıldığını belirtti.

Belediye Başkanımızın Ramazan AYDIN; yaptığı açıklamada ; Biz ağaç dikmekte sıkıntı yaşamıyoruz. Şu anda dikilen ağaçların hepsi yetişse, zaten Boztepe’mizin tamamı ormanlık alan olurdu. Ama ağaç diktikten sonra koruma ve yetiştirme noktasında sıkıntı yaşıyoruz. Bu noktada biraz daha duyarlı ve bilinçli olmamız lazım.  Bu konuda yapılacak en önemli ve güzel işlerden birisi de çocuklarımıza küçük yaşta ağaç dikmenin, ağacın ne olduğunu, ormanın ne olduğunu anlatmaktır.

Ağaçların korunması, yetiştirilmesi ve ekonomik kullanılması noktasında sıkıntılarımız var, bu konuda eksikliklerimiz var. Bu konuda daha dikkatli olmamız lazım. Bundan sonra ağaçları yetiştirme ve koruma noktasında, ağacın ve yeşilin değerini bilme noktasında daha iyi duruma geleceğimizi düşünüyor bu alanımıza diktiğimiz ağaçlarımızı koruyup daha güzel bir Mesire alanımıza kavuşacağımızı umuyorum dedi.