Belediye Başkanımız Ramazan AYDIN, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle bir kutlama mesaj yayınladı...

28/10/2015

Belediye Başkanımız Ramazan AYDIN, mesajın da şu ifadelere yer verdi; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde kurulan Cumhuriyetimizin 92.yıldönümünü tüm Türkiye, de olduğu gibi ilçemizde büyük bir coşku ile kutlanacağını belirten Belediye Başkanımız,

‘’Yok, olmaya mahkûm bırakılan milletimizin    Atatürk’ün önderliğinde kenetlenmesiyle başlatılan Kurtuluş Savaşının zaferle sonuçlanması ve ardından Cumhuriyetin kurulması, eşine ender rastlanan bir başarı olarak tarih sayfalarında yerini almıştır. Kurtuluş Savaşı Milletimizin var olma mücadelesi, Cumhuriyetin ise Yeniden diriliş sembolü olmuştur.

Şanlı bayrağımızın göklerde coşkuyla dalgalanmaya başlaması, Türk Milletinin her ne koşulda olursa olsun bağımsızlığından ödün vermeyeceğinin en güzel göstergesi olmuştur.   29 Ekim’i Türk Ulusuna bayram olarak kutlatan, üzerinde yaşadığımız toprakları vatan yapan Ulu Önder Atatürk’ün ‘’Benim en büyük eserim dediği ve yüce Türk milletinin binlerce yıllık tarihinde ulaştığı en güzel zirve olan Cumhuriyet‘i korumak bizim birinci görevimiz olmalıdır.

Bizler gelecek nesillerimize çağdaş bir Türkiye bırakmanın tek yolunun Cumhuriyet olduğunun bilinciyle, el ele kenetlenerek bölünmez bütünlüğümüze, demokrasimize ve Cumhuriyetin bize kazandırdığı değerlere sahip çıkmalı, bu konuda üzerimize düşen görevleri eksiksiz yerine getirmeliyiz. Gençlerimiz ise, her safhası eşsiz kahramanlık örnekleriyle dolu olan Milli Mücadele yıllarını, Vatan topraklarının emperyalist güçlerden nasıl temizlendiğini öğrenip idrak ederek geleceğe daha ümitle bakmalıdır.

Belediye Başkanımız Ramazan AYDIN, Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş Şehitlerimizi ve Gazilerimizi sonsuz şükran duygularımla ve rahmetle anıyorum. Tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum dedi.