24 Kasım Öğretmenler Günü Boztepe İlçemizde düzenlenen törenlerle kutlandı...

25/11/2015

Selam eğitimin kaynağı öğretmenlere!

Selam aydınlık, güzel günlere!

Selam bilgiyi, doğruyu, iyiyi, güzeli, haklıyı-haksızı ve daha nicelerini öğreten Öğretmenlere!

Selam sizin sımsıcak sevginize!

Selam milletimizin yüz akı öğretmenlere!

Selam, binlerce selam!

24 Kasım Öğretmenler Günü Boztepe İlçemizde düzenlenen törenlerle kutlandı. İlk tören Hükümet konağı Atatürk Anıtın da düzenlendi. Boztepe Milli Eğitim Müdürü Konuralp USTA tüm öğretmenler adına Atatürk Anıtına çelenk koyması, Saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile başladı.

Kutlama programı Gazi Osman Öztürk İlköğretim Okulu konferans salonunda devam edildi. Buradaki kutlama programına İlçe Kaymakamımız Cihan KAYAALP, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Savaş TEKELİ, Belediye Başkanımız Ramazan AYDIN, İlçemiz Daire Amirleri, Sivil toplum kuruluş temsilcileri, Öğretmen, Öğrenciler ve İlçe halkı katıldı.

Türk Öğretmeninin toplumdaki yerini ve önemini belirtmek, saygınlığının artırmak, öğretmenler arasında sevgi, saygı ve dayanışma bağlarını kuvvetlendirmek, emekli öğretmenleri saygı ile anmak ve mesleğe yeni başlayan öğretmenlerde mesleklerinin yüceliği bilinci uyandırmak amacıyla, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bundan 87 yıl önce millet mektepleri başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım günü, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır diyerek başlayan program.

Saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasından ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gazi Osman ÖZTÜRK Ortaokulu Öğretmenlerinden Melek Gülbahar yaptı. Konuşmasında; "Öğretmenler toplumsal yaşamı şekillendirmek için güç, gelecek için ise rehberlerimizdir. Özgür, bağımsız düşünen, özgüven sahibi, problem çözüm yeteneği olan, bilim ve teknoloji üreten kişiler yetiştirenler şüphesiz öğretmenlerimizdir" ifadelerini kullandı.

Ben köy öğretmeniyim

Odur karşılıksız seven,

Adı, değil mi ki

Meçhul Öğretmen.

Öğretmenlik mesleğine yeni başlayan Yenidoğanlı Ortaokulu Din Kültür ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Yasin Akdemir ile Mehmetçik İlkokulu İngilizce Öğretmeni Leyla Demirkol’un Öğretmenlik yemini etmeleri ile devam edilen program Eğitimci Ahmet Şefik İzgören’in ‘’Nazik Öğretmen’’ adlı anısını anlatan video gösterisi, Mehmetçik İlköğretim Okulu Öğrencilerinin hazırladığı ‘’Öğretmen Olmak İstiyorum’’ adlı oratoryo gösterisi, Öğrencilerin sınıftaki halleri adlı video gösterisi ve Öğretmenlerle ilgili Capslar slayt gösterisi ile devam edildi.

Program İlçemiz Gazi Osman Öztürk Ortaokulu Öğretmenleri tarafından şiir ve müzik gösterisinin sunumunun, Sınıf Öğretmeni Ömer MUTLU’ nun hazırladığı türkülerin söylenmesi ve çekilen hatıra fotoğraflarının ardından kutlama programına son verildi.