İlçemizde 361’inci Kısa Dönem Askerler için Yemin Töreni düzenlendi...

05/12/2015

04 Aralık 2015 Cuma günü saat 11.00 de, İlçemiz Jandarma Komutanlığı tarafından 361’inci Kısa Dönem Askerlerin  Yemin Töreni düzenlendi.

İlçemiz Kapalı Spor Salonunda düzenlenen Törene Kırşehir Valimiz Sayın Necati ŞENTÜRK, Kırşehir Milletvekilimiz Sayın Salih ÇETİNKAYA, il Jandarma Alay Komutanı Sayın Murat BULUT, Kırşehir Belediye Başkanımız Sayın Yaşar BAHÇECİ, Kırşehir Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Hasan BİLGİN, Kaymakamımız Sayın Cihan KAYAALP, , İlçe Garnizon Bölük Komutanı Savaş TEKELİ, Belediye Başkanımız Ramazan AYDIN,  İlçe Emniyet Amiri Fehmi KILIÇ, İl Meclis Üyesi Levent ALTUNTAŞ ,İlçemiz Ziraat Bankası Müdürü Cafer GÜZEL, İlçemiz Daire Amirleri, Boztepeli vatandaşlarımız ve Ülkemizin dört bir yanından gelen Asker  aileler katıldı.

Tören Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende temel eğitim gören 361’inci kısa dönem er askerlerin, Silah ve Türk bayrakları ile donatılmış masaların çevresinde kenetlenerek yemin etmesinin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İl  Jandarma Alay Komutanı Murat BULUT yaptı.

İl  Jandarma Alay Komutanımızın günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmasının da Askerlerin yaptığı yemin ile vatanına, milletine canlarını, kanlarını feda etme sözü verdiklerini söyledi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ( TSK ) dünyanın en güçlü silahlı kuvvetlerinden biri olduğunu dile getiren Bulut, Türk askeri ve Mehmetçik olmanın bir onur olduğunu kaydetti. İl  Jandarma Alay Komutanı Murat BULUT, yemin eden bütün askerlerin vatanı ve milleti için iyi birer Asker olacaklarına inandığını ifade etti.

"Bir evladın ne kadar zor şartlarda yetiştirildiğini iyi biliyoruz. Onlar bundan sonra sizlerin bize birer emanetidir. İçiniz rahat olsun, çünkü bizler bu emanetlerin yılmaz bekçileriyiz. Vatani görevini yerine getirmek için bu kutsal ocağa heyecanla, coşkuyla koşarak gelen evlatlarımıza büyük bir sabır ve inançla, gece gündüz demeden, Mehmetçik ruhunu sevgiyle aşıladık. Onlar da milletimiz ve bağımsızlığımızın sembolü olan şanlı bayrağımızın gölgesinde, silah arkadaşlarıyla omuz omuza, gerektiğinde vatan, cumhuriyet ve vazife uğruna canlarını seve seve feda edeceklerine namus ve şerefleri üzerine ant içtiler. Bu yemin, Kahraman Türk Ordusuna mensup olduklarının kabulüdür." dedi.

Toplu halde okunan Jandarma Marşı çok beğeni ve alkış aldı. Tören sonrasında ailelerin çocuklarıyla buluşmasında duygulu anlar yaşandı, Askerlerin kimisi baba ve annesine sarılarak, kimisi eşi ve nişanlısına, sevdiğine sarılarak, kimisi de çocuklarını kucağına alarak hasret giderdi.

Program geçit töreni ardından yemin törenine katılan misafirlerimize yapılan ikramların ardından program sona erdi.