İlçemizden Bayırbucak Türkmenleri için toplanan yardım Tırı Dua’larla yola çıktı.

05/02/2016

İlçemiz ve Köylerinin ortaklaşa düzenlediği Bayırbucak Türkmenlerine yönelik düzenlenen yardım kampanyası kapsamında toplanan ihtiyaç malzemelerini taşıyan TIR, yapılan dualar ile yola çıktı.

İlçemiz kaymakamlık binası önünde törene İlçe Kaymakamımız Cihan KAYAALP, Belediye Başkan Vekilimiz İsmail BOZDEMİR, İlçemiz Müftüsü Talat İLKBAHAR, İlçemiz Belediye Meclis Üyeleri, Ak Parti İlçe Başkanı Bekir DALGALI, İlçemiz Daire Amirleri, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri ve İlçemiz Halkı katıldı

Törende bir konuşma yapan İlçemiz Kaymakamı Cihan KAYAALP;

‘’Dünya’nın neresinde bir kanayan yara, bir gözyaşı, bir zulüm olsa biz onun en yakın yardımcısı, en güçlü sesi olmaya hazır, namzet bir ilçenin temsilcisi olarak Bayırbucak’taki kardeşlerimize yardım için seferber olduk. Bayırbucak Türkmenleri için temel gıda malzemesi ve insani yardım malzemesi temin ederek bir tır dolusu yardım topladık. Bunu oradaki kardeşlerimize göndermek nasip olacak. Bizler onlara yardım etmek için seferber olduk. Allah bu yardımlarımızı rızasına muvaffak eyleyip kabul etsin. Yardımlarımız Suriye’deki kardeşlerimize, Türkmen kardeşlerimize güç kuvvet olsun ve karşılaştıkları zulmü de yok etsin dedi.

Yardım kampanyasına destek veren herkese teşekkür ederek şunları söyledi. “ Hepimizin desteği ile kısa süre içinde toplanan yardımlar, İnşaallah oradaki kardeşlerimizin bu soğuk havada güneşleri olur. Onların sırtını ısıtan yorganı olur. Karnını doyuran bir lokma ekmeği olur. Biz inanıyoruz ki bu birlik ve beraberlik devam ettiği müddetçe, nerede bir zulüm varsa biz orada olacağız.” diye konuştu

“Komşusu aç yatarken tok yatan bizden değildir” düsturu doğrultusunda, ağır saldırı altında olan Türkmen kardeşlerimize el uzatarak kumanya, su, giysi gibi yardım malzemeleri konusunda vatandaşımızdan inanılmaz bir talep oldu. Allah yardımsever milletimizden razı olsun. Bundan sonra da yardımlar konusunda elimizden geleni yapacağız'' dedi.

İlçemiz  Yardım Tır'ı  yapılan Dualar ile Suriye ye doğru yardımları ulaştırmak üzere  yola çıktı.