Belediye Başkanımız Ramazan AYDIN’dan Regaip Kandili mesajı...

07/04/2016

Belediye Başkanımız Ramazan AYDIN’dan, Üç Ayların başlaması ve Regaip Kandili dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Belediye Başbakanımız Ramazan AYDIN mesajında; Ramazan ayının müjdecisi ve üç ayların başlangıcı olan Recep ayına ve mübarek Regaip Kandili'ne hep birlikte ulaşmış bulunuyoruz. Regaip, Miraç, Berat ve Kadir Geceleri gibi müstesna kandil gecelerinin yer aldığı üç aylar, milletimiz ve tüm İslam âlemi için çok önemli ve faziletli zamanlardır.

Zamanın her anı değerlidir ve boşa harcanan zamanın telafisi mümkün değildir. Bu nedenle insan ömrünün her anı çok değerlidir. Ancak bazı zamanlar vardır ki onların kıymeti diğer zamanlardan daha fazladır. Regaip gecesinin içinde bulunduğu Recep ayı da bunlardan biridir.

Halk dilinde 'üç aylar' olarak anılan rahmeti, bereketi ve mağfireti bol olan Peygamberimizin (s.a.s) 'Recep ayı Allah'ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan da ümmetimin ayıdır' buyurduğu manevi bir mevsime girişimizin habercisidir. 'Kandil' olarak adlandırdığımız bu geceler, gönül evlerimizi aydınlatan ışıklardır.

Regaip Kandili, Allah'ın insanlara lütuf ve inayetinin bol bol ihsan edildiği özel bir gecedir. Bu güzel günler ve geceler, insanlarımız arasında sevgi ve kardeşlik duygularının kök salıp gelişmesine vesile olmaktadır. Yardımlaşma, dayanışma ve şefkat duygularının öne çıktığı bu günleri iyi değerlendirerek, manevi ikliminden yararlanmalıyız dedi.

Belediye Başkanımız Ramazan AYDIN, Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşehrilerimin Regaip Kandili'ni ve üç aylarını tebrik ediyor, Milletçe birlik ve Beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı, bütün İslam âleminin ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim dedi.