Belediye Başkanımız Ramazan AYDIN’ dan Kutlu Doğum Haftası Mesajı…

13/04/2016

Boztepe Belediye Başkanımız Ramazan AYDIN, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Belediye Başkanımız Ramazan AYDIN mesajında  "Âlemlere rahmet olarak gönderilen son peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV), Kur'an-ı Kerim'in insanlığa vaaz ettiği şahsiyet ve yaşantının en yüce örneğidir. Onu anlamak, aynı zamanda yüce dinimiz İslam'ı anlamak demektir. Onun sünnetlerine riayet etmek, dinimizi doğru yaşamak anlamına gelmektedir"

"Rabbimiz Hz. Peygamberimizi müminlere ve tüm insanlığa örnek alınsın diye göndermiştir. O tüm âlemlere, tüm çağlara rahmet olarak gönderilmiştir. Bizlere düşen Peygamber Efendimizin güzel ahlakını ve şahsiyetini örnek almak ve tüm insanlığa doğru bir şekilde anlatmak ve tanıtmaktır. Hz. Muhammed (S.A.V.), üstün insani özelliklere sahip, en güzel ahlaklı, müminlere ve diğer insanlara karşı çok merhametli oluşuyla insanlığa Allah'ın bir lütfüdür.

Etrafına ışık saçan yüce bir kandil gibi olan Peygamber Efendimizi sevmek, imanımızın bir cüzü ve onun övülmüş ümmetinden olmanın bir gereğidir. Peygamberimiz, hayatının her anıyla Allah'a gönülden bağlanmanın, onun emir ve yasaklarını aşkla yaşamanın, onun rızasını her şeyin üstünde görmenin, insana sırf insan olduğu için sevgi ve saygı duymanın, zulme ve kötülüğe karşı durmanın, doğruluk ve adaletten asla ayrılmamanın, sabrın, merhametin, alçak gönüllülüğün, kısaca en güzel ahlakın canlı örneğidir.

Hazreti Peygamberimiz, Hadis-i Şerif'leri ile bunu bütün insanlığa yaymıştır. Bu sevgi ile insanlar arası kardeşlik, güzellik, dayanışma duyguları yaygınlaşmaktadır. Allah ve Resulünden gelen bu mesaja gönlümüzü açık tuttuğumuz sürece de bu değerler yükselmeye devam edecektir. Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed'in doğum günü dolayısıyla idrak edilen Kutlu Doğum Haftası'nın; ülkemizden başlayarak İslam coğrafyasında ve tüm dünyada şefkat, sevgi, hoşgörü, adalet ve huzur ikliminin hâkim olmasına vesile olmasını diliyor, dedi.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam âleminin ve Boztepeli hemşerilerimin Kutlu Doğum Haftasını kutluyor hayırlara vesile olmasını, Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum dedi.