Kutlu Doğum Haftası programı düzenlendi ...

15/04/2016

Kutlu Doğum Haftası programı kapsamında İlçemiz Kapalı Spor salonunda bir program düzenlendi.

1989 yılından beri kutlanmakta olan, Peygamber Efendimizin Kutlu Doğumunun 1445. yıl dönümü münasebetiyle İlçemiz Müftülüğü tarafından hazırlanan programa; İlçemiz Kaymakamı Cihan KAYAALP, İlçemiz Alay Komutanı Ahmet ÇOBAN, Belediye Başkanımız Ramazan AYDIN, Aksaray Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yard. Doç. Dr. Mehmet Sami YILDIZ ile Neyzen Yard. Doç. Dr. Uğur BAŞARMAK, Daire Müdürleri, Öğretmen ve Öğrenciler ve kalabalık bir ilçemiz halkı katıldı.

Program Boztepe Ahi Evran Cami İmamı Durmuş Ali DİNÇER hocanın Kur’an-ı Kerim Tilaveti’ ile başladı. Kur’an-ı Kerim Tilaveti ardından açılış konuşmasını yapan İlçemiz Müftüsü Talat İLBAHAR günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yaptı.

Konuşmasında programa katılan siz değerli misafirlerimizi saygıyla, sevgiyle muhabbetle selamlıyorum dedi. Allah’ın selamı, rahmeti, bereketi, feyzi, fazileti, afiyeti, atıfeti üzerine olsun dedi. Kutlu Doğum haftası mübarek olsun, kutlu doğum yüreklerimizin, ülkemizin, İslam âleminin ve bütün insanlığın merhametle onarılmasına vesile olsun. İlçe Müftülüğümüzce düzenlenen Kutlu Doğum Programına hoş geldiniz.2016 yılı Kutlu Doğum Haftası teması ‘’Hazreti Peygamber (SAV) Tevhid-Vahdet- Gelin Birlik Olalım’’olarak belirlenmiştir dedi. Buraya teşrif ederek bizleri onurlandırdığınız için en yüksek, en derin şükranlarımı, selam ve saygılarımı sunuyorum hepiniz hoş geldiniz dedi.

Konuşmasının ardından ilçemize gelen Neyzen Yard. Doç. Dr. Uğur BAŞARMAK tarafından salonda bulunan konuklara güzel bir ney ziyafeti dinletti. Ney ziyafetinin ardından  ’Hazreti Peygamber (SAV) Tevhid-Vahdet- Gelin Birlik Olalım ’Konulu Konferans vermek için gelen Aksaray Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yard. Doç. Dr. Mehmet Sami YILDIZ, Hocanın özgeçmişi okundu ve kürsüye davet edildi.

İlçemize gelerek programa katılan dinleyicilere güzel bir ’Hazreti Peygamber (SAV) Tevhid-Vahdet- Gelin Birlik Olalım ’Konulu Konferans veren hocamız katılımcılardan çok beğeni aldı ve alkışlarla bu güzel konferans için teşekkür edildi. Konuşmasının ardından İlçe Kaymakamımız tarafından hem güzel bir Ney Ziyafeti hem de bu güzel konferans için ilçemize gelen hocalarımıza teşekkür hediyeleri takdim edildi.

Program ilçemiz Öğrencileri arasında yapılan Şiir yarışması, Kompozisyon yazma yarışması, Kırk Hadis Ezberleme yarışması ve Siyer Nebi yarışmalarında dereceye giren Öğrencilere ödüllerini ilçemiz Kaymakamı, İlçemiz Jandarma Alay Komutanı ve Belediye Başkanımız tarafından gerçekleştirildi. İlçe Müftümüz Tarafından programa katılanlara teşekkür konuşması ile Kutlu Doğum Haftası Programı son bulurken, çıkışında programa katılan misafirlere ve katılımcılara Kutlu Doğum pilavı ikramı yapıldı.

Ayrıca günün önem ve anısına Boztepe Karacaören yolunun birleştiği mevkide ayrılan ağaçlandırma sahasına programa katılan konuklar ve öğrenciler ile birlikte ağaç dikimi gerçekleştirildi.