İlçemizde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı…

20/05/2016

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı yurt genelinde olduğu gibi Boztepe İlçemizde de 97. yıl dönümü düzenlenen çeşitli törenlerle coşku içerisinde kutlandı.

Kutlama etkinlikleri çerçevesinde ilk tören Saat 9.00 da Hükümet Konağı Tören alanındaki Atatürk Anıtı'na Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü çelengini Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk konulması, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program. Saat 10.00 da Boztepe Kapalı Pazar alanında devam edildi. Törene Boztepe Kaymakamı Cihan KAYAALP, Belediye Başkanımız Ramazan AYDIN, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Ahmet ÇOBAN, Dair Müdürleri siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

‘’ Sizler yeni Türkiye’nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar. Türk gençliği gayeye, bizim yüksek ülkümüze durmadan, yorulmadan yürüyecektir.’’

Buradaki tören Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK, onun silah arkadaşları ve tüm aziz şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal arşımızın okunması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunmasının ardından Bayram komitesi tarafından Öğrenci, Öğretmenlerin ve halkın bayramının kutlanması ile devam edildi. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Boztepe Çok Programlı Lisesi Müdürü yaptı.

Konuşmasında 19 Mayıs, gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti bizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğumuz olmalıdır dedi.

Programda Gençlik adına konuşmayı Boztepe Çok Programlı Lisesi 12 / A sınıfı öğrencisi Ayşenur DURDU yaptı. Konuşmasının ardından 11 /  A sınıfı Öğrencisi Mahmut GÜLER     ‘’ O Geliyor ‘’ adlı şiiri okudu, ardından öğrenciler tarafından Atatürk’ün Geçliğe Hitabesinin hep bir ağızdan okunması ve Öğrencilerden Tahir Dalgalı tarafından ‘’ On Dokuz Mayıs’’ adlı şiirin okunmasının ardından İlçemizde yapılan yarışmalarda dereceye giren Öğrencilere

İlçemiz Kaymakamımız Cihan KAYAALP, Belediye Başkanımız Ramazan AYDIN ve İlçe Jandarma Bölük Komutanı Ahmet ÇOBAN ‘ tarafından öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

‘’ Gençlik demek, gelecek demektir. Gençler, Türk İstiklali’nin ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçileri olarak bilinir. Türk gençliği bugünlerin ve yarınları tek ve en büyük güvenceleridir. Yeni nesil ilk vazifesi çalışmak ve toplumumuzun kalkınmasını sağlamaktır. Unutmayalım ki Türk genci başka milletlerin gençlerine benzemez. Çünkü muhtaç olduğu kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.’

Program Gençlik Haftası dolayısıyla İlçemiz çapında düzenlenen Kurumlar arası Kaymakamlık Voleybol Turnuvası’nda dereceye giren kurumların kupalarının verilmesi ile kutlama programı sona erdi.