29. Ahilik Haftası Kutlamaları ilçemiz de törenlerle kutlandı.

24/05/2016

29. Ahilik Haftası Kutlamaları ilçemiz de törenlerle kutlandı. Ev sahipliğini, ilçe Kaymakamlığımız, Belediye Başkanlığımız,  Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığının yaptığı Ahilik haftası kutlamaları ilçemizde coşkulu bir şekilde kutlandı.

Ahilik Haftası Kapsamında Ahilik Hakkında Bilgilendirme konuşmasını Yard. Doç Rıfat İlhan ÇELİK yaptı. Ahilik felsefesinin,  anlatıldığı törenlere İlçe protokolü, Daire Amirleri ve birçok Öğrenci,  Öğretmen, Basın ve birçok vatandaşımız katıldı.

Kutlama programı Van İlinden İlçemize gelerek Ahilik kutlamalarına katılan Van halk oyunları topluluğunun yapmış oldukları halk oyunları gösterisi programa katılanlar tarafından çok beğeni topladı ve çok alkış aldı.

Program Gazi Osman ÖZTÜRK Ortaokulu ve Boztepe İmam Hatip Ortaokulu ile TÜBİTAK ‘ın ortaklaşa yaptıkları 4006 Bilim Fuarı açılışı Boztepe Kapalı Spor salonunda gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını Gazi Osman ÖZTÜRK Ortaokulu Müdürü Aziz MARAŞLI yaptı.

Konuşmasında; TÜBİTAK Bilim Fuarları, temel eğitimde bilim kültürünün gelişmesine yönelik olarak MEB’e bağlı okullarda düzenlenen bilimsel faaliyetlerdir. Okullarda gerçekleştirilen bu fuarlarla, Ortaokul öğrencilerinin kendi ilgileri doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yapabilecekleri bir ortam oluşturulması amaçlanmaktadır. TÜBİTAK Bilim Fuarları bir yarışma etkinliği değildir. Bu Fuarların amacı, Öğrencilerin ürettikleri bilimsel bilgileri arkadaşlarıyla, Öğretmenleriyle ve ilgi duyan herkesle paylaşmalarını sağlayacak eğitici, öğretici ve eğlendirici bir ortam oluşturmaktır. Bu ortamda araştırmasını sunan öğrenciler, üretebilmenin heyecanını ürettiğini başkaları ile paylaşmanın coşkusunu ve bunların kendisinde oluşturduğu özgüven duygusunu yaşayacaktır. Bu nedenle Öğretmenlerimizin danışmanlığında, velilerimizin destekleriyle öğrencilerimizin hazırlamış oldukları proje ve uygulamalarını sunmak istiyoruz. Ayrıca görsel sanatlar ve Teknoloji Tasarım Dersleri alanlarında da öğrencilerimizin ortaya koydukları proje eserlerini sizlerin bilgisine sunuyoruz dedi.

Konuşmanın ardından Bilim Fuarı açılışı ve serginin gezilmesinden sonra Gazi Osman ÖZTÜRK Ortaokulu konferans salonunda ‘’VASİYET’’ adlı Ahi Ocakları Tiyatro Gösterisi sahnelendi.

Belediye Başkanımız Ramazan AYDIN, Ahilik Felsefesi dürüstlüğün ticaret ilişkilerinde doğruluğun, güvenin, saygının, insanların birbirlerine karşı olan hak ve hukuklarının adaletle işlediği bir sistem olarak, dünya da eşi benzeri olmayan,  toplumsal hiyerarşi içerisin de en kapsamlı ve doğru bir şekilde çarkların işlediği bir düzen olarak başlı başına bir şaheserdir’’ dedi. Belediye Başkanımız Ramazan AYDIN,   29.Ahilik Haftası nedeniyle düzenlenen ve ilçemizde de bir bölümünün sergilendiği bu hafta bizlere mutluluk vermiştir. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum dedi.

Program Ahilik Haftası Kutlama Programı çerçevesinde kutlama programına katılan ilçemiz çocuklarına Türk bayrağı, Şapka, Futbol topu ve birbirinden güzel hediyelerin dağıtılması ve adet gereği yenilen Ahilik pilavı ve Ahi Helvası ikramı ile kutlama programı son buldu.