Şehidimiz Astsubay Mustafa Gevrek Son Yolculuğuna Uğurlandık…

26/06/2016

Hakkâri’nin Çukurca'da teröristler tarafından yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Mustafa Gevrek bugün Kırşehir'de 5 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Ankara Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu'ndan 2012 yılında mezun olarak göreve başlayan şehidimiz 24 yaşındaki Astsubay Kıdemli Çavuş Mustafa Gevrek, 2 yıl Sinop'ta görev yaptıktan sonra Hakkâri Çukurca'da göreve başladı. Ankara'ya tayini çıkan ve dün sabah son görevine çıktığı belirtilen Astsubay Mustafa Gevrek'in teröristlerce Hakkâri'de teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcıyı infilak ettirmeleri şehit düştü.

Şehidimizin cenazesi, Hakkâri'de düzenlenen törenle Van'a, oradan helikopterle Kayseri'ye getirildikten sonra helikopter ile Kırşehir'e ulaştırıldı. Ailesinin ve Kırşehir protokolünün Ahi Stadyumu'nda alınan şehidin naaşı, helallik alınması için Ahi Evran Mahallesi'ndeki baba evine götürüldü. Şehidimizin naaşına sarılan ailesi ve akrabaları uzun süre ayrılmak istemedi. Şehit astsubayın eşi fenalaşırken aile ve yakınları sinir krizi geçirdi.

Şehidimizin cenazesi baba evinden il protokolü ve vatandaşların oluşturduğu kortej eşliğinde Cacabey Camii'ne getirildi. Şehidimizin bir yıllık resmi nikâhlı olduğu ve ağustos ayında düğün yapacağı eşi Tansu Yılmaz Gevrek tabuta sarılarak, gözyaşı döktü. Şehidimizin kız kardeşi, babası Hasan ve annesi Bahtıgül Gevrek tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Cacabey Meydandaki cenaze törenine yaklaşık 5 bin kişi ile birlikte Sayın Valimiz Necati ŞENTÜRK, Milletvekillerimiz Mikail ARSLAN VE Salih ÇETİNKAYA, Tuğgeneral Celal ŞAHİN,  Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar BAHÇECİ, Belediye Başkanımız Ramazan AYDIN, Siyasi parti yöneticileri, Kaymakamlar; Resmi dairelerin müdürleri, Dernek ve oda başkanları ile kalabalık bir halk topluluğu katıldı. İl Müftüsü Mehmet Şahin'in cenaze namazını kaldırmasının ardından cemaatten helallik istendi.

Cacabey Meydanı'nda öğle namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından Şehidimiz Astsubay Kıdemli Çavuş Mustafa Gevrek'in naaşı konvoy eşliğinde Kırşehir kent merkezinde bulunan Ahmet Tozluklu Şehitliğine götürülerek, burada toprağa verildi.