Belediye Başkanımız Ramazan AYDIN, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı...

07/03/2017

Belediye Başkanımız Ramazan AYDIN, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle   yayınladığı bildiride tüm kadınlarımızın, Kadınların Gününü kutladı.

Birleşmiş Milletler Örgütü tarafından 16 Aralık 1977 tarihinde 8 Mart’ın  tüm kadınlar için “DÜNYA KADINLAR GÜNÜ” olarak kutlanmasının kararlaştırıldığını anımsatan Belediye Başkanımız Ramazan AYDIN,  mesajında  şu ifadelere yer verdi:

“Aile kurumunun temel taşı olan, giderek güçlenen ve sesini duyuran Türk kadını, uygar ve gelişen ülkemizin temel dokusudur. Yaşamın her alanında yer alan kadınlarımız toplumsal gelişmede önemli bir güç oluşturarak  toplum içinde saygın görevler üstlendikleri gibi  sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir toplumum oluşmasının da temel  dayanağı olmuşlardır.

Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün önderliğinde, dünyanın pek çok ülkesinde gündeme dahi gelmemişken Türk Kadınının toplumda olması gereken yeri alması, Türkiye Cumhuriyeti’nin çağdaşlaşma kararlılığının en açık ifadesi ve başarısının da en önemli göstergesi  olmuştur. Cumhuriyetimizin yükselmesinde, demokrasimizin gelişmesinde ve kültürümüzün çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarılmasında eğitimli, çalışkan, özgür düşünceli ve erdemli Türk  Kadınına büyük görevler düşmektedir.

Yaşamımızın her alanında varlıklarıyla bizleri onurlandıran, değerlerimizin yaşatılmasında sergiledikleri özveri ve dayanışmayla her türlü takdire şayan olan kadınlarımız her zaman başımızın tacıdır.

Geleceğimizi ellerinde yoğuran, topluma sağlıklı bireyler yetiştiren ve Türkiye Cumhuriyeti’nin teminatı olan kadınlarımıza karşı sorumluluklarımızı yerine getirmek; Onlara karşı her zaman sevgi, saygı ve hoşgörüyü  temel ilke edinerek sorunlarına çare üretmek görevlerimiz arasındadır.

Bu duygu ve düşüncelerle her türlü ayrımcılığın ve kadına Şiddetin  sona erdiği, Kadınların Kültürel, Ekonomik ve Siyasi hayatta hak ettikleri yeri aldığı bir dünya temennisiyle, başta Şehit ve Gazi anneleri, Eşleri olmak üzere bütün kadınlarımızın“DÜNYA KADINLAR GÜNÜ”nü kutluyorum dedi.