Toplum Yararına Program

16/03/2017

Kırşehir İŞKUR İl Müdürlüğü "Toplum Yararına Program" kapsamında Boztepe Belediyemizde çalışmak üzere 30 işçiye iş imkânı sağladı.

Boztepe Belediye Başkanımız Ramazan AYDIN, Boztepe Noter Yetkilisi Funda TOPLUCA, İŞKUR Kırşehir Şube Müdürü Mehmet Recep AKILLI ve İşkur Personelinin katılımıyla Boztepe'de düzenlenen işçi belirleme programı kapsamında 30 işçi için Boztepe Belediyesinde kura çekimi yapıldı.

Proje ile iş bulan ve yaklaşık 8 ay çalışma imkânı bulacak olan işçiler, Boztepe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bağlı Park bahçe düzenlemesi, Kamusal alt yapımının yenilenmesinde, Ağaçlandırma çalışmasında, Çevre temizliğinde ve diğer işlerde görev alacaklar.

İşkur Şube Müdürü Mehmet Recep AKILLI yaptığı açıklamada, işsizlerin çalışma yaşamından uzun süre ayrı kalmalarını engellemeyi amaçlayan "Toplum Yararına Program" kapsamındaki çalışma süresinde değişiklik yapıldığını söyledi.

Yapılan yeni düzenleme ile İŞKUR, İşgücü Uyum Hizmetleri Yönetmeliğinde Toplum Yararına Programında yararlanma süresi ve yararlanma şartlarının yeniden düzenlendiğini belirten Temel, düzenleme ile Toplum Yararına Programına katılan bir işçinin, 1 yıl içerisinde 8 ay boyunca aynı ve değişik çalışma programlarında çalışabileceğini, bu imkânında  işçiler için son derece önemli olduğunu kaydetti.

Boztepe Belediye Başkanımız Ramazan AYDIN, Kurayı gerçekleştiren Boztepe Noter yetkilisine, İşkur Şube Müdür ve İşkur Personeline teşekkür ederek ilçemizde bulunan geçlerimize böyle bir iş imkânı sağladıkları için teşekkür etti. ,