23 Nisan İlçemizde Coşkulu bir şekilde kutlandı…

24/04/2017

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama etkinlikleri çerçevesinde Mehmetçik İlköğretim Okulu Öğretmenleri eşliğinde iki Öğrenci Belediye Başkanımız Ramazan AYDIN’ı ziyaret ettiler.

Belediye Başkanımızı ziyarete gelen Öğrenciler, Boztepe için yapılmasını istedikleri projelerini söyleyerek, Belediye Başkanı olarak neler yapılacağı konusunda fikirlerini dile getirdiler. Ayrıca yapılmasını istedikleri çevre ile ilgili projelerini ve hazırladıkları sorularını Belediye Başkanımıza ileterek bu sorular hakkında bilgi aldılar.

Neşeli ve keyifli geçen ziyarette Belediye Başkanımız Ramazan AYDIN, da tüm Çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayarak,  ziyarete gelen Öğretmen ve Öğrencilere teşekkür edip çeşitli hediyeler sundu.

Öğrencilerde Belediye Başkanımız Ramazan AYDIN ‘nı 23 Nisan Ulusan Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde Boztepe Kapalı Spor Salonunda yapacakları kutlamalara ve etkinliklere davet ettiler.

Karşılıklı memnuniyet, başarı, dilek  temennileri ve çekilen hatıra fotoğrafı ile yapılan ziyaret sona erdi.

23 Nisan İlçemizde Coşkuyla Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yurt genelinde olduğu gibi Boztepe İlçemizde de düzenlenen çeşitli törenlerle coşku içerisinde kutlandı.

Kutlama etkinlikleri çerçevesinde ilk tören Saat.9.45 de Atatürk Anıtı'na İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün çelenk sunması ile başladı. Daha sonra 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Boztepe Kapalı Spor Salonunda Öğrenciler tarafından hazırlanan program ile devam edildi.

Törene İlçemiz Kaymakamı Sedat ÖZDEMİR, Belediye Başkanımız Ramazan AYDIN, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Ahmet ÇOBAN, Dair Müdürleri siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ile çok sayıda vatandaşlar ve Öğrenciler katıldı.

Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Günün anlam ve önemini belirten bir konuşmayı Mehmetçik İlköğretim Okulu Müdürü M. Ertan BOZDEMİR yaptı. Konuşmasında Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, yarınların güvencesi çocuklara hediye ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın, bu alanda hem dünyada bir ilki oluşturduğunu, hem de geleceğin nesillerine, verdiği önemi ifade ettiğini söylendi.

"Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılış tarihi, vatanın işgalci devletlerin işgalci ordularıyla dolu olduğu ve Anadolu İnsanının eşsiz bağımsızlık mücadelesi verdiği zamanlara denk gelmektedir. Bu tarihlerde bu vatanın evlatları, aziz ecdadımız büyük bir bağımsızlık aşkı taşıyarak eşsiz bir zafer kazanmıştır ve bu şekilde diğer dünya devletlerine örnek olmuştur. İşte, böyle büyük bir zafer; milletimizin ve aziz vatanımızın geleceği olan çocuklara armağan edilmiştir."denildi.

Program Öğrenciler Adına Konuşmanın yapılması, 23 Nisan ile ilgili Öğrenciler tarafından Şiirlerin okunmasının ardından Öğrenciler tarafından hazırlanan birbirinden güzel Etkinliklerin sergilenmesi ve  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren Öğrencilere ödül verilmesi ile sona erdi.