Belediye Başkanımız Ramazan AYDIN'dan Berat Kandili Mesajı...

10/05/2017

Belediye Başkanımız Ramazan AYDIN "Manevi ikliminde, hayatımızda özel anları bize yaşatan Mübarek Kandil gecelerinden birini daha idrak ediyoruz.

Her kandil bir rahmet, Bereket, Birlik, Beraberlik, Kuvvet, Şükür, Dua, Mağfiret, Sevgi seli ve insanların Allah'ın huzuruna bir adım daha yaklaşma vesilesidir.

Dünya hayatımızda nasıl bir takım işleri planlıyorsak, İktisadi, Ticari faaliyetlerimizi nasıl düzenliyorsak, Berat Kandili de manevi hayatımızla ilgili muhasebe ve planlamaların yapıldığı gündür.

Bu gece İlahi rahmetin coştuğu gecedir. Berat Gecesi beşer mukadderatının programı çizilirken insanlara verilen eşsiz bir fırsattır. Bize düşen, bugün bütün kötü alışkanlıklarımızdan vazgeçme kararı alıp, hayatımıza her yönden çeki-düzen vermek, insanları, hayvanları, bitkileri, tabiatı Yaratan'ın rızası için sevmeyi unutmamak, hatalarımız için af, güzelliklerimiz için kazanç dilemektir.

Çünkü biz Yunus Emre'nin diliyle "Yaratılanı severiz Yaratan'dan ötürü" düşüncesiyle hareket eden bir medeniyetin temsilcileriyiz.

Manevi güzelliklerin dünyamızı donattığı bu güzel gecenin, tüm dünyadaki kötülüklerin sona ermesini sağlaması, barış, huzur, güven ortamının insanlığa hâkim olması, insanların kurtuluşuna vesile olması en önemli temennimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle Tüm İslam âleminin ve tüm Boztepeli hemşerilerimizin Beraat Kandili'ni kutlar, bu mübarek gecenin toplumsal birlikteliğimizin güçlenmesine, tüm İslam âlemi ile insanlığın Barış ve Huzur içinde olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.