İlçemizde Yağmur Duası yapıldı…

17/05/2017

İlçemiz Sanayisi yanındaki Boztepe Semt Sahasında, İlçemiz ve ilçemize bağlı çevre köylerden gelen vatandaşlar yağmur duası için bir araya geldi.

Dua merasimine,  Belediye Başkanımız Ramazan AYDIN,   İlçe Müftü Talat İLKBAHAR, Daire Amirleri, Cami İmamları ve Müezzinleri, İlçemize bağlı Çevre köylerin Muhtarları, Çevre Köylerden gelen misafirler ve İlçemiz vatandaşları katıldı.

Yağmur duası için bir araya gelenlere bir konuşma yapan İlçemiz Müftüsü Talat İLKBAHAR Üreticilerin Mayıs ayında yağış beklentilerinin büyük olduğunu, tarımda verimlilik için bahar aylarındaki yağmurların önemli olduğunu belirterek, "Mayıs ayının yirmisine kadar yağmurun düşmesi önemlidir. Doğal olarak mevsim yağış açısından çok güzel geçti ama bugünlerde de yağışın, yağmurun düşmesi tarlalarımızın bereketlenmesi açısından önemli dedi ve bunun için Allah'tan rahmet dilediklerini söyledi.

İlçe müftümüzün konuşmalarından sonra Cami İmamlarının ve Müezzinlerinin okudukları dua ve ilahilerin ardından hem Şükür hem de Yağmur yağması için topluca Namaz kılındı ve dua edildi.

Yağmur Duasına katılan vatandaşlarda İnşallah dualarımız kabul olur da yağmur yağar. Bol ve Bereketli bir hasat mevsimi geçiririz. Yer gök duayla. İnşallah Allah duamızı kabul eder, İlçemiz ve Çevre köylerimiz bu yağmurdan nasibini alır dediler.

Namaz ve edilen Dua ‘nın ardından Yağmur duası için üreticilerin bağışladığı Kurbanlar kesilerek, Yağmur duası için toplanan konuklara Kıymalı Pide, Ayran, Su ikram edildi.