Belediye Başkanımız Ramazan AYDIN, Mevlid Kandili dolayısıyla bir Kutlama mesajı yayınladı.

29/11/2017

Belediye Başkanımız Ramazan AYDIN mesajında:

"Müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderilen yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed'in dünyaya teşriflerinin, yıl dönümünde bir Mevlid Kandilini daha idrak etmenin sevincini, huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. İnsanlığın dirilişinde, karanlıktan aydınlığa çıkışında ve katılaşmış kalplerin yumuşamasında çok önemli bir yere sahip olan, böyle şerefli ve mübarek bir gün vesilesiyle bütün Müslümanları tebrik ediyor, Peygamber sevgisinin gönüllerimize sirayet etmesini ve kök salmasını diliyorum.

Duygularında sevgi, şefkat, merhamet ve hoşgörüyü; ilişkilerinde hakkı, doğruyu güzeli ve vefayı; ibadetlerinde ihlas ve samimiyeti öne çıkararak gönülleri fetheden, güzellik ve ümit dolu Hz Peygamber (S.A.V.); sözlerinde ve bu sözlerin ifade ettiği anlamlarda, bütün varlıklara karşı sergilediği tutum ve davranışlarda bize örnek olmakta, yaşamakta olduğumuz hayata ve geleceğimize ışık tutmaktadır.

Hz Peygamber (S.A.V.) aracılığı ile insanlığa gönderilen İslam dini de tebliğin başlangıcından zamanımıza kadar uzanan süreçte; rahmet, adalet, paylaşım, barış ve güvenlik gibi önemli ilkeleri her zaman önde tutarak umutsuz ve çaresiz insanların ümit ve ışık kaynağı olmaktadır. Bizlere düşen, her sözü ve davranışı insanlığın ufkunu açan Peygamberimizi, içimizde ve çevremizde yeniden anlamak ve O'nun bize kazandırdığı, kardeşlik, sevgi, dostluk, güven, samimiyet, tevazu, hoşgörü, sadakat, vefa, haklının yanında yer alma, hak ve doğru olanı temsil etme gibi değerlere hayatımızda işlerlik kazandırmaktır dedi.

Belediye Başkanımız Ramazan AYDIN, bu vesile ile tüm Hemşerilerimizin kandilini tebrik ediyor, Şehrimiz başta olmak üzere, Ülkemiz ve Tüm İslam âlemi için hayırlı gelişmelere vesile olmasını diliyorum" dedi.