Belediye Başkanlığımızın Düzenlemiş olduğu Hasat Festivalimiz yoğun bir katılım ve coşkuyla gerçekleşti...

23/07/2018

Hasat Festivalimizin açılış törenine Kırşehir Valimiz Sayın İbrahim AKIN, Kırşehir Milletvekilimiz Sayın Mustafa KENDİRLİ, Kırşehir Cumhuriyet Başsavcısı Hasan BİLGİN, Kırşehir Emniyet Müdürü İsmail Hakkı AKYÜZ, Kırşehir Garnizon Komutanı Jandarma Albay Orhan EKEMEN, Boztepe Kaymakamı Sayın Sedat ÖZDEMİR, Özbağ Belediye Başkanı Nazmi AY, Akpınar Belediye Başkanı Mustafa AKPINAR, Çicekdağ Belediye Başkanı İsmail DENİZ ve İl ve ilçemiz Daire Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İlçemiz Meydanından; Mehteran Bölüğü eşliğinde yapılan kortej yürüyüşüyle başlayan Hasat Festivalimiz tören alanına gelen kalabalığı Davul – zurna ekibi ve Yöresel Halk oyunu ekibi karşılandı. Daha sonra tören alanına gelerek Festivalimize katılan misafirlerimize yemek ikramında bulunuldu.

Hasat Festivalimizin açılış konuşmasını Belediye Başkanımız Ramazan AYDIN , yaptı. Konuşmasında Birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde Sosyal Dayanışma ve Kaynaşmayı amaç edinerek böyle bir etkinlik düzenlemiş bulunuyoruz. Görevimize başladıktan bu yana Hasat Şenliği’nin şu anda 7.’sini gerçekleştiriyoruz. 2 sene yapamadık. 1.’si Soma’da ki faciadan dolayı, 2.’si ülkemizde ki terörlerden dolayı. Her sene olduğu gibi bu senede büyük bir coşkuyla geçeceğini ümit ediyorum dedi.

Boztepe’de verimli topraklar sonucu tarım ve hayvancılık ilerlemektedir. Bu ilerleme Belediye olarak, kendi şahsi davranışlarımız ve teşkilat olarak gösterdiğimiz ilgiden dolayıdır. Ve en çokta isteğimiz üzerinde 7 yıldır çalışılan sulama hattı projesi. Çiftçimiz dört gözle bu projeyi bekliyor. Sulu tarıma geçtiğimizde ilçemizin daha güzel ve yaşanabilir bir ilçe olacağına inanıyorum. Bu uygulama geçen seneden itibaren 3.000 dönüm arazide sulu tarımla sulanıyor. Bu sulu tarıma geçtiğimizde çeşitli ürünler ekebiliyoruz. Sadece pancar değil buğday arpa gibi çeşitli ürünleri de Boztepemiz şu anda ekiyor. Sayın Valimizden ricamız ‘Yamula Barajı’nın’ hızlandırılması. Boztepe olarak dört gözle bu projenin tamamlanmasını bekliyoruz” dedi.

Hasat Festivaline katılan herkese teşekkür eden Belediye Başkanımız Ramazan AYDIN, Boztepelilerin her zaman birlik ve beraberlik içinde olduğunu belirterek Festivalimize gelerek bizleri onurlandıran siz değerli misafirlerimize teşekkür ederek eğlenceli saatler diledi.

Belediye Başkanımız Ramazan AYDIN’ın konuşmasının ardından Kırşehir Milletvekilimiz Sayın Mustafa KENDİRLİ ‘de bir konuşma yaptı

Konuşmasında; 7. Boztepe hasat festivaline hepiniz hoş geldiniz. Toprağın işlenip hazırlanmasından ve en son hasadına kadar olan bu süreçte hasadımızı bütün Kırşehir olarak yaptık. Her sene düzenlendiği gibi bu senede gelenek haline gelen “Hasat Şenliği” 1 yıl boyunca verilen emeğin karşılığında halkın alın teri döktüğü ve emeklerinin karşılığını aldığı dönem. Sayın Boztepe Belediye Başkanımız Ramazan Aydın’ın da belirttiği “Yamula Barajı” üzerinde çalışmalarımız sürmektedir. Biz Ak Parti iktidarı olarak 16 yıldır çok güzel çok ciddi işler yaptık. En kısa sürede de  Yamula Barajı Sulama Projesi hizmete geçecektir. Bu projeyle çiftçilerimizin refah seviyesi artacak bu proje sayesinde köylülerimiz üretime katkı sağlayarak tarımsal faaliyetlerde bulunacaklardır. Ürün çeşitliliği dışında çok hesaplı ufak faizler yaparak çiftçimizin çalışmasını daha da kolaylaştırmak için çok çalışmalar yaptık, emekler verdik.     Tabi ürün üretimini hızlandırdı. Boztepe tarım ve hayvancılık kentidir. İnşallah daha zengin bir ilçe halinede gelecektir. İlçemiz olarak sadece tarımda değil hayvancılıkta da ilerlemeler kaydediyoruz. Atadan bildikleri işleri burada işleyerek verim sağlıyorlar. Mesela et entegre tesisimizle bunun çalışmalarına biz başladık en kısa sürede eti bile kendimiz üreteceğiz inşallah. En kısa sürede istişarelerle ilçelerimiz için çalışmaları konuşacağız. Türkiye için yeni bir süreç başladı bu süreçte yapacağımız yatırımları, projeleri daha da hızlandıracağız diye umut ediyoruz.

Son olarak 1 sene boyunca emeği geçen ve bu festivali düzenleyen herkese teşekkür ediyorum. Bir yıl boyunca verilen emeğin karşılında halkın alın teri döktüğü ve emeklerini aldığını söyleyen Mustafa Kendirli son olarak şunları kaydetti:  “Allah dirliğimizi, birliğimizi bozmasın inşallah. Aramıza nifak sokmaya çalışanlarada Allah fırsat vermesin. Tekrardan Hasat Festivaline katılan herkese iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

Son olarak Kırşehir Valimiz Sayın İbrahim AKIN’da konuşmasında.

Bu toprakların bereketli olduğunu üretimde daha çok verim alınması gerektiğini ve sahip çıkılması gerektiğine vurgu yaptı. Valimiz İbrahim AKIN, “ İnanıyorum ki üreticimiz ve çiftçimiz  emeklerinin karşılığını en güzel şekilde alacaklar. Ülkemizde tarım sektörü, ülkemizi zenginleştirmek, refahı artırmak ve istihdamı genişletmek açılarından önemlidir. Çiftçimiz, ektiklerinin meyvesini düzenlenen bu festivalle birlikte şölen havası içerisinde alacaktır. Yamula Barajı üzerindeki çalışmalarımız devam ediyor. En kısa zamanda yamula barajı sulama projesi hayata geçecektir. Bu sayede tarımın bel kemiği üreticilerimiz ve çiftçilerimiz rahata kavuşacaktır” dedi.

Konuşmalarının ardından misafirlerimize sırayla Mehteran Bölüğü, Ankara Kaşık Ekibi, Kültür ve Turizm Müdürlüğü Abdallar Topluluğu, Kırşehir Müzik Ekibi ve son olarak Ankaralı İBOCAN’ ın Konseriyle Festivalimize katılan misafirlerimiz güzel bir gece geçirdiler.