30 Ağustos Zafer Bayramı İlçemiz Belediye Tören alanını da Saat 10.00’da düzenlenen törenle kutlandı...

30/08/2018

Törene, İlçe Kaymakamı Sedat ÖZDEMİR, İlçemiz Jandarma Alay Komutanı, Belediye Başkanımız Ramazan AYDIN, İl Mecli Üyeleri Levent ALTUNTAŞ ve Mehmet DALGALI Daire Amirleri, Siyasi Parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldılar.

Atatürk Anıtına çelenk konulması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Astsubay Üst. Çavuş Emre BOZKURT yaptı.

Konuşmasında: Bugün Asil Türk Milleti ve onun bağrından çıkan kahraman Türk ordusunun en şanlı zaferlerinden biri olan 30 Ağustos Zaferinin 96.nci yıl dönümüdür. Bu zafer ulu önder Atatürk’ün önderliğinde çelikleşmiş, Milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen, Hürriyet ve Bağımsızlık aşkı ile yanan bir milletin sarsılmaz azmi ve inancının zaferidir.

Bu zafer ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak, hatta yok etmek isteyen güçler tarafından yıllar boyunca sinsice hazırlanan planların o gün için sonuncusu olan sevr paçavrasının yırtılıp atıldığı gündür.

Mazisi Şan ve Şerefle dolu bir milletin çocuklar olarak bu zaferle, ne kadar övünsek azdır. Çünkü her evresiyle düşünülmüş, hazırlanmış, yönetilmiş ve zaferle sonuçlandırılmış olan bu harekât Türk ordusunun, yüksek kudret ve kahramanlığını tarihte bir kez daha kanıtlamıştır.

Türk milletinin; hürriyet ve istiklal mücadelesinin ölümsüz bir abidesi olan 30 Ağustos zaferi ile Vatanımızı ve Milletimiz aydın, Mutlu ve Müreffeh geleceği altına alınmıştır.

Bu anlamlı Zaferin 96. yıldönümünde, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile dava arkadaşlarını ve vatan toprağının bedelini canları ile ödeyen Aziz Şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyor kahramanlıkları ile destanlar yaratan Gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Şanlı zaferin 96,nci yıl dönümü. Türk milletine ve onun bağrından çıkan kahraman ordusuna kutlu olsun dedi.

Anma programı Kaymakamlık Makamında İlçemiz Kaymakamı Sedat ÖZDEMİR ve Belediye Başkanımız Ramazan AYDIN tebrikleri kabul etmesi ve yapılan ikramların ardından sona erdi.