Öğrencilerimiz Tarafından İstiklal Marşımızın Kabulünün 98. yıl dönümü etkinlikle kutlandı…

12/03/2019

İstiklal marşımızın kabulünün 98. yıl dönümü münasebeti dolayısıyla Mehmetçik ilköğretim okulu Öğretmen ve Öğrencilerinin hazırlamış oldukları anma programı gazi Osman ÖZTÜRK ilköğretim okulu konferans salonunda gerçekleştirildi.

Programa İlçemiz Kaymakamı Nurullah Cemil ERCİYAS, Belediye Başkanımız Ramazan AYDIN,  İlçemiz Daire Müdürleri,  İlçemiz halkı, Öğretmen ve Öğrenciler katıldı.

Anma programı Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Mehmetçik ilköğretim okulu Müdürü M. Ertan BOZDEMİR’ in günün anlam ve önemini belirten konuşmasından sonra, Anma programı Mehmet Akif ERSOY un hayatını ve İstiklal Marşımızın yazılış hikâyesini konu alan slâyt gösterisi ile devam etti.

Daha sonra program Mehmetçik ilköğretim okulu öğrencilerinin hazırlamış oldukları oratoryom gösterisi izleyenler tarafından çok beğeni topladı. Program İstiklal Marşımızın okunması yarışmasında birinci seçilen öğrenci tarafından İstiklal Marşımızın okunması, İstiklal Marşımızın yazılmasını konu alan tiyatro gösterisi ve Mehmetçik ilköğretim okulu okul korosunun seslendirdikleri ATAM adlı marşın okunmasının ardından çeşitli yarışmalarda dereceye giren Öğrencilere verilen ödül töreni ile kutlama programı sona erdi.