Belediye Başkanımız Hüseyin TAKAN ,dan 15 Temmuz mesajı...

15/07/2020

Belediye Başkanımız Hüseyin TAKAN mesajında, 15 Temmuz gecesi hayatını kaybedenleri Rahmet ile andıklarını ve Gazilerimize esenlikler dilediklerini söyledi. “Ulu Önderimizin ifade ettiği gibi Egemenlik Kayıtsız, Şartsız Milletindir. Hiçbir güç Milli Egemenliğin üzerinde değildir” diyen Belediye Başkanımız mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Demokrasi, Cumhuriyet ve Hukuk devletini koruma refleksiyle, 249 şehit ve 2 bin 301 gazi verilmesi pahasına gerçekleştirilen mücadelenin yıldönümü vesilesiyle ’15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyorum.

Yaşadığımız Boztepe toprakları bize şehitliğin, vatan savunmasının, önsözü yazılan Cumhuriyetin değerlerinin ve milli birliğin kuvvetinin ne anlama geldiğini öğreten eşsiz bir öğretmendir. Boztepe, demokratik bir hukuk devletinin kilometre taşlarındandır. Demokrasi, Milli Egemenlik, Hukuk devletine sahip çıkmanın yıldönümü olan Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde; 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY terör örgütü tarafından parlamenter sistem, sivil siyaset ve demokratik rejime yönelik darbe girişimini bir kez daha lanetliyorum.

Diğer yandan yine Ulu Önderimizin 'Türkiye Cumhuriyeti; şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar ülkesi olamaz' sözü de bu darbe girişimi ile bir kez daha doğruluğunu ispatlamıştır. Devlet idaresinde hiçbir zümreye, cemaate, kuruma ayrıcalık sağlanamaz. Liyakat ilkesinden, demokratik, laik hukuk devletinden vazgeçilemez.

Bizler, hukukun üstünlüğü düsturundan taviz vermeden, demokratik toplumun gereklerine uygun bir anlayışın hayata geçirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz’un yıldönümünde; kurtuluştan itibaren Canını ve Kanını bu ülkenin bağımsızlığına adayan bütün Şehitlerimizi Saygı, Sevgi, Şükran, Minnet ve Rahmetle anıyor, Tüm Gazilerimize Esenlik dileklerimizi ve Saygılarımızı sunuyorum.”